1/4

på kanvas i hög kvalitet

av unika original,

monterade på träpannå.

Provpaket

Kristusikon 1 (eller annan valfri) i följande storlekar :

Pris: 420 kr (värde 470 kr)

I forna dagar kunde ökenfäderna försörja sig själva genom att fläta korgar som de sedan sålde. Tyvärr är det nästan omöjligt för två nunnor i dagens moderna Sverige att försörja sig endast genom handarbete. Om du vill stödja vårt kloster med en gåva genom att klicka på knappen nedan (eller via

klostrets bankgiro 677-0242), tages det tacksamt emot.  

Alla bidragsgivare kommer att vara med i våra dagliga förböner. 

Höstterminen 2019 fortsätter vi att ha kurs i ikonmålning i vårt kloster utanför Grillby, Enköping, 8 kurstillfällen kl. 9-12. Läs mer.

Höstterminen 2017 kommer vi att hålla kurs i ikonmålning i vårt kloster utanför Grillby, Enköping, torsdagar kl. 9-12. Både nybörjare och vana ikonmålare är välkomna. Lektionerna kommer att hållas vid två tillfällen varje månad följande datum: 7 och 21 sept, 9 (Obs! måndag) och 26 okt, 9 och 23 nov, 7 och 21 dec.

Kostnad: 2500 kr för 8 gånger. Kostnad för material tillkommer.

 

Kursen syftar till att inspirera ikonmålarna till ett seriöst och ansvarsfullt arbete samt att klargöra ikonens roll i den Ortodoxa kyrkans gudstjänst- och andliga liv. Kursen innehåller teori om ikonens teologi, genomgång av skiss, ljus och färglära samt praktiska övningar.

Skicka frågor eller intresseanmälan till Moder Magdaleni:

hpkloster@ortodoxakyrkan.se

För kurser i Stockholm, se kontaktinformation här.

© 2020 Heliga Philothei Ortodoxa Kloster

  • Wix Facebook page