top of page

Den blinde mannens söndagDenna söndag, den sjätte efter Påsk åminner vi miraklet då Jesus Kristus helade mannen som varit blind ifrån födseln. Lärljungarna frågar vem som syndat, mannen själv eller hans föräldrar för att han fötts blind. Jesus svarar att ingen av dem syndat, utan han föddes blind för att Guds mirakel skulle verka med honom. För att den blinde mannen ska få visa sin lydnad och sin ödmjukhet så gör Kristus en deg av saliv och lera som han stryker på mannens ögon och säger åt honom att tvätta sig i dammen Siloam så ska han få sin syn tillbaka. Mannen gör som Kristus säger och få så sin syn tillbaka. Fariséerna frågar sedan ut mannen hur det hela gått till, vilket han beskriver. Vissa av fariséerna påstår att Kristus är en syndare eftersom han helat mannen på en sabbat, medan andra menar att ingen syndare kan göra sådana mirakel. Mannen själv bekänner Kristus som Frälsare, men blir utslängd ur synagogan för den skull. Mannens föräldrar förhörs om han verkligen varit blind från födseln, vilket de erkänner, men av rädsla för att bli uteslutna från synagogan säger de att de ska fråga mannen själv om Kristus.


bottom of page