top of page

Heliga Philothei fortsätter hjälpa de fattiga


Heliga Philothei var mycket generös mot de fattiga i Grekland på 1500-talet när hon levde i Aten. Hennes kloster hade stora ägor med åkrar och hon såg till att dela med sig till alla behövande och anordnade bland annat s.k. "soppkök" för fattiga.


Vi vill fortsätta arbetet i Heliga Philotheis anda och hjälpa de fattiga i Grekland, som redan tidigare haft det svårt, men nu fått det ännu svårare i dagens situation.


Fastan är en tid då vi försöker vara lite extra generösa och tänka på de fattiga och behövande, särskilt inför Påsken, att alla ska ha möjlighet att få äta sig mätta.


Vårt kloster har personliga kontakt med de aktiva i Heliga Philaretos välgörenhetsförening i Grekland som vädjar om vår hjälp och som har ett stort kontaktnät av behövande människor som de hjälper.

Läs mer om föreningen här där man också kan ge en gåva:http://www.agiosfilaretos.org/ Gåvor tas även tacksamt emot via Heliga Philothei Ortodoxa kloster i Sverige som sedan skickar gåvorna vidare till Grekland. Märk insättningen "Grekland". Bankgiro: 677-0242 Swish:072-860 28 49

Stort tack för din hjälp!

Commentaires


bottom of page