top of page

Hjälp Konstantin att höra!

Konstantin är en tolv år gammal ortodox kristen pojke som bor i Aten, Grekland, med sin mamma Theodora och sina äldre syskon. Han är en intelligent, troende pojke som anstränger sig både i skolan och i sin tro. Han vill tjäna kyrkan på något sätt när han växer upp. Theodoras syster är nunna i vårt moderkloster, Heliga Änglarnas kloster.


Konstantins problem är att han är helt döv på vänster öra och bara hör 70 % på höger öra med hjälp av hörapparat. Den ömtåliga hörapparaten måste ofta repareras och sättas in på nytt och under den tiden är han helt döv. Hörseln kan dock återställas på båda öronen genom kirurgiskt insättande av cochleaimplantat.


Hans mamma är ensam försörjare i familjen och tjänar bara tillräckligt för att betala för bostad och ge barnen mat och kläder. Den statliga försäkringen täcker endast kostnaderna för de nödvändiga operationerna om han är 100% döv på båda öronen, en situation som hans läkare tyvärr tror kan bli verklighet en dag, men först om flera år. Theodoras största oro är att Konstantin förlorar allt mer av sin hörsel med tiden; hon är orolig för att den tolvårige pojken kommer att få problem med sin utveckling som tonåring om han inte snart återfår sin hörsel.


Kostnaden för operationen är 30 000 Euro för ett öra. Hans familj kommer också att behöva köpa en ersättningsdel för den implanterade hörselmekanismen för 4 000 Euro. Det är ca 390 000 SEK.


Vad kan vi göra? Vi kan hjälpa denne unge broder i Kristus att höra världen omkring sig, sina lärare och de hymner som sjungs i den kyrka han älskar genom att bidra ekonomiskt till hans operation.


Hannah Gibson är syster till två amerikanska nunnor i Heliga Änglarnas kloster och hon gör en insamling via internetplattformen Gofundme för Konstantins operation. Under Stora fastan har en anonym välgörare erbjudit sig dubblera alla gåvor som ges. I fastans tid bör vi ju också vara extra givmilda och tänka på de behövande och dela med oss.


Vi i Heliga Philotheis kloster stödjer denna insamling och uppmanar alla att ge vad de kan för att hjälpa Konstantin att höra!


Ge din gåva helst direkt via Gofundme.

Eller swisha till vårt kloster på 123 101 1634 märkt ”Konstantin”

så skickar vi vidare pengarna.


OBS! När du ger din gåva via Gofundme är valutan i US-dollar

och där det står Tip GoFundMe services behöver man dra ner den gröna pricken till 0% om man inte vill ge extra procent av sin gåva till själva Gofundme-plattformen.


Stort tack för Din hjälp!

Comments


bottom of page