top of page

Ortodox julkonsert av nunnor och seminariestudenter från Kalifornien

Hela fasteperioden som föregår firandet av Kristi födelse i Ortodox tradition är en förberedelse för den stora högtiden för att våra själar ska bli redo att ta emot den nyfödde Kristus i våra hjärtans krubba.


Vi som följer den gamla, julianska kalendern har fortfarande 14 dagar kvar tills vi firar Kristi födelse men många av denna periodens gudstjänsthymner berör högtidens budskap och förbereder oss på så sätt för detta Mysterium att Gud blev människa och kom till jorden som ett barn.


Nunnorna från vårt systerkloster i Etna, Kalifornien (USA), tillägnat storfurstinnan Heliga Elizabeth, har de senaste åren anordnat en julkonsert tillsammans med seminariestudenterna från Saint Photios Theological Seminary, Etna. De sjunger Ortodoxa kyrkliga hymner samt traditionella Christmas carols och konserterna har besökts av såväl Ortodoxa som icke-ortodoxa från lokalbefolkningen i Etna.


I år kunde de inte ta emot besökare på grund av pandemin och har därför gjort en inspelning av den som sänds digitalt och varvas med ikoner målade av nunnorna i Heliga Elizabeths kloster och drönarfoto från Etna.Enjoy! Som amerikanerna säger...


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page