top of page

”...söken först efter Hans rike


Helige Philaretos delade ut till de fattiga allt han hade utan att ge en tanke åt sig själv, trots att andra kritiserade och ifrågasatte honom. Han hade så stor kärlek för sina medmänniskor att han stod inte ut med att se någon som var behövande utan att ge något. Han gav och visade gästfrihet till alla som bad honom utan beräkning.


Liksom Job blev han prövad. Han förlorade plötsligt all sin rikedom, men fortsatte ändå att ge till alla som var i behov i så stor utsträckning att han och hans familj inte hade mat för dagen. Hans fru beklagade sig men han sade till henne att förtrösta på Herren. ”...söken först efter hans rike och hans rättfärdighet, så skall också allt detta andra tillfalla eder." (Matt 6:33) Gud belönade honom senare och mångdubblade hans förmögenhet. Han levde på 700-talet i Mindre Asien.


Vi firar detta helgon idag som har gett namn till välgörenhetsföreningen i Grekland som vårt kloster stödjer. Vi kan intyga att föreningens volontärer gör en fantastiskt insats för de fattiga där som saknar mat för dagen eller pengar till hyra och el.


Vill du vara med och stödja dem så att fler får en god jul?

Swisha till Heliga Philotheis kloster: 123 101 1634

eller sätt in på

Bankgiro: 677-0242

Märk insättningen "Grekland" så skickar vi gåvan vidare.


Man kan också skicka en gåva direkt till föreningen via PayPal eller banköverföring via föreningens egen hemsidaStort tack för Din hjälp!

Comentarios


bottom of page