top of page

Uppnå det ouppnåeliga


Volontärarbete och frivillig ekonomisk hjälp är att försöka uppnå det ouppnåeliga. Det är bland de största och mest heroiska gärningarna i vår tid.


Heliga Philothei Ortodoxa kloster stödjer Helige Philaretos hjälpförening i Grekland som bygger på volontärarbete och frivilliga bidrag för att kunna ge alla en tallrik mat om dagen.


Den senaste tiden har tyvärr många företag som tidigare gett matvaror och hygienartiklar till föreningen kraftigt minskat sina gåvor vilket innebär att föreningen istället måste köpa mat och förnödenheter för att ge till de fattiga.


Därför vädjar föreningen om extra hjälp att klara av sitt arbete så att ingen blir utan den dagliga hjälp föreningen erbjuder de svagaste i samhället.


Föreningens styrelse och vår Metropolit, som är ansvarig för deras arbete, tackar i förväg varmt alla för er generositet och samhällsansvar gentemot våra systrar och bröder som befinner sig i svårigheter.


Du kan swisha en gåva genom Heliga Philothei Ortodoxa kloster på: 123 101 1634

eller

sätt in på bankgiro: 677-0242.

Märk insättningen ”Grekland” och vi nunnor i klostret skickar gåvorna vidare till föreningen.


Det går också bra att skicka din gåva direkt till föreningen via PayPal, betalkort eller banköverföring. Se föreningens egen sida för uppgifter och för att läsa mer om föreningens arbete.

Den största hjälpen för föreningen är om de kan få kontinuerliga gåvor.

Vi i Heliga Philotheis kloster känner personligen de som arbetar i Helige Philaretos hjälpförening och kan intyga deras kärleksfulla och självuppoffrande arbete. Gåvorna går direkt i de behövandes händer utan omvägar. Läs mer om föreningens arbete på svenska här.


Stort tack för din medverkan till en medmänskligare värld!


Ikonen är en väggikonmålning från vårt moderkloster i Grekland som målats förra året som visar Kristi brödunder för de 5000.

Comments


bottom of page