top of page

Ge en julklapp till de fattiga i Grekland!


Julen är en tid då många spenderar mycket pengar för att köpa julklappar åt nära och kära. Låt det även bli en tid då vi tänker på dem som inte ens har tak över huvudet.

Om du köper julkort från oss går hälften av vinsten till välgörenhetsföreningen Helige Philaretos, som är direkt ledd av vår metropolit Kyprianos, och ger bistånd till fattiga i Aten med omnejd. Du kan även skänka en gåva via denna länk:

http://www.agiosfilaretos.org/#!members/citr Eller så kan du sätta in en gåva på vårt klosters bankgiro i Handelsbanken: 677-0242, skriv i meddelandet "Grekland", så skickar vi det vidare till föreningen. Organisationen har ett fantastiskt välgörenhetsarbete som fått uppmärksamhet i grekisk media. Några eldsjälar arbetar med stor självuppoffring för att hjälpa de många människor som i och med krisen hamnat på gatan och står utan det mest nödvändiga. De intygar att 99% av alla gåvor går direkt till de fattiga. Vårt kloster har personlig kontakt med de ansvariga i organisationen. Låt oss alla ta vårt ansvar och praktiskt visa vår medmänsklighet och kärlek i juletiden!

Ikonen visar den heliga Philothei som delar ut förnödenheter till de fattiga i Aten.

bottom of page