top of page

30 november: Aposteln Andreas


Idag firar vi den helige aposteln Andreas, den först-kallade. Han är den av Jesu lärljungar som först blev kallad att följa Honom. Innan dess var han lärljunge till Johannes Döparen, som pekade ut Kristus för honom och sade : "Se Guds Lamm". Andreas och Johannes Teologen följde efter Jesus dit han bodde och spenderade dagen med Honom. Efter det var han övertygad om att han funnit Messias. Han berättade det för sin bror Simon Petrus och de lämnade sina sysslor som fiskare och följde Jesus.

Aposteln Andreas har en särsklid koppling till den heliga Philothei eftersom han uppenbarade sig för henne i en syn och uppmanade henne att grunda ett nunnekloster, vilket hon också gjorde.

Vi gratulerar klostret präst Fader Anders idag på hans namnsdag! Idag är det även precis på dagen 25 år sedan Moder Philothei flyttade in i klostret.


bottom of page