top of page

MyrrabÀrerskornas söndag



Idag Àr det myrrabÀrerskornas söndag, vilken vi varje Är firar den andra söndagen efter PÄsk. Det Àr alla kvinnors fest. NÀr Herren utvalde kvinnor för att meddela det glada budskapet om UppstÄndelsen för Sina apostlar, hedrade Han kvinnan.

NĂ€r Kristi kropp hade tagits ner frĂ„n Korset, tog Josef och Nikodemus, de manliga myrrabĂ€rarna och Kristi hemliga lĂ€rljungar, som vi ocksĂ„ Ă„minner idag, den till trĂ€dgĂ„rden i nĂ€rheten och överlĂ€mnade den till kvinnorna för att göra i ordning den för begravning. Guds Moder, Theotokos, Maria Magdalena, Salome och ”mĂ„nga andra kvinnor” hade stĂ„tt invid Korset. BĂ€rarna Josef och Nikodemus lyfte upp sin dyrbara börda inlindad i vitt linne —Jesus Kristus— och lade den i en grav. De rullade en stor sten framför öppningen.

PĂ„ tredje dagen trotsade de myrrabĂ€rande kvinnorna fruktan för judarna och begav sig i gryningen till graven. Det var dĂ„ de mötte synen av Ängeln vid graven och den bortrullade stenen och de var de första att ta emot glĂ€djebudskapet att Kristus Ă€r uppstĂ„nden!


bottom of page